Testpiloter sökes *uppdaterad*

Vi söker nu testpiloter till våran nya kurs Uteliv, detta är början på en ny serie kurser som kommer att komma under 2008. Då vi har en ny kursplats och en hel del nya saker vi vill testa på vår nya kursverksamhet så vill vi testköra den med en testgrupp först. Kursen kommer att köras som en helt valig kurs men den kanske inte flyter lika bra som våra kurser normalt gör, så på denna testkurs kommer testpiloterna få göra kursen till ett rabatterat pris. Kursen hålls c:a 3 mil utanför Göteborg och kommer att hållas någon gång i maj och kommer pågå från fredag kväll till söndag eftermiddag. Exakt datum för testkursen kommer att komma senare.

Information om kursen och dess innehåll

För bara 100 år sedan levde människan tillsammans med naturen på hennes egna villkor. Men utvecklingen har gått snabbt framåt och idag är vi mer åskådare i naturen. Vi tar med oss våra bekvämligheter som i är vana med hemma och detta innebär tunga packningar fulla med det senaste hightech materialen. Vi vill ta med dig på en resa som kommer gör dig till en deltagare i naturen igen. Detta gör vi genom att lära dig att packa kunskap istället för prylar, hur du kan utnyttja det naturen har till din fördel. Du får lära dig att hålla dig torr, varm och mätt och samtidigt uppleva naturen och lära dig några av alla dessa bortglömda kunskaper.

Vad får jag lära mig?

 • Att på ett säkert sätt hantera kniv och såg och underhålla dess verktyg.
 • Växter som föda och medicin
 • Göra eld med enkla medel
 • Tillverka delar av din utrustning
 • Klädsel och utrustning
 • Bivack
 • Spårlös färd (att inte lämna några spår)
 • Rena vatten
 • Jakt o Fiske
 • Och mycket mer…

 I kursen ingår följande:

 • Mat under kursen
 • Eldstål
 • Kniv
 • Kåsa
 • M.m.
 • Priser och information 

  Detta är den första delen i en serie kurser, denna kurs är en grundläggande kurs. Vi kommer senare att komma med fler delar som du kan bygga på din kunskap med och avancera som utelivsmänniska. 

  Pris: 800 kr (Pris för testpiloter)
  Datum: Fredag 9 maj – Söndag 11 maj 
  Plats: c:a 30 km utanför Göteborg (mer info kommer I anmälningspapperna) 

  Anmälan och frågor skickas till info@nordicbushcraft.com
  Kursen är öppen för alla, minmiålder är 18 år, vi vill att ni som anmäler er gärna berättar lite kortfattat om er själva och era erfarenheter, dock behövs inga tidigare erfarenheter utan du kan vara helt nybörjare.

4 tankar kring ”Testpiloter sökes *uppdaterad*

 1. Johan

  I am out and about every day, but I work so much with the future weekend courses that there is no time to write about my adventures in the wilderness. But it will come more soon…

 2. Nico P

  Great,
  I’m flying off to trondheim next week, then i’ll take the train to Storlien.
  The plan is to do some snowshoe hiking in the area, just wandering around and enjoying some non stress days.

  nico

Kommentarer inaktiverade.