Fjällen är mitt liv/The fjäll are my life

SWEDISH 

Orden kommer från Fjäll Wille, en pigg 74-åring som trots sin höga ålder driver en frilufsaffär utanför Göteborg. Hans butik är långt ifrån de moderna butikerna vi idag är vana vid med massor av häftiga prylar och flashiga annonser, här är det känslan av en gammaldags affär som gäller med saker staplade i hyllor från golv till tak. Här finns allt från de senaste Fjällräven sortimentet till exklusiva sameknivar och renskinn men även ett par Lundhags kängor som Wille själv har gjort hos Lundhags.

Wille själv har med sin 43 år som färdledare haft med sig många människor ut på turer i fjällen och även lärt ungdomar i trakten att leva i naturen. Hans arbete har belönats med genom att Svenska Turistföreningen har gett honom förtjänstmedalj i guld, för hans idoga arbete med att lotsa folk in i fjällvärlden.

Willes Sport kommer i framtiden att vara ett naturligt avslut på våra kurser i Göteborg, där vi får chansen att lyssna på Willes historier, få tips och även kunna göra ett o annat klipp.

ENGLISH 

These words comes from Fjäll Wille, a 74 year old man that despite his age is running a outdoor store outside Goteborg. his store is far from the modern stores we see today med lots of cool stuff and flashing adverts everywhere, here it´s the feeling of a old style shop with things from the floor up to the roof. Here you can find everything from Fjälräven to exclusve Samiknives and reindeer skins but also a pair of Lundhags boots that Wille made himself at Lundhags.

Wille has with his 43 years of experience as a guide taken a lot of people out to the Fjäll and even taught the local youngsters to live in the nature. His work has been awarded with the Swedish Tourist Association gold medal for his work in guiding people in the Swedish Fjäll.

Willes Sport shop will be a natural ending on all of our courses in Goteborg, there we will get the chance to listen to Willes stories, get some good tips and do some relay good bargains.

(Fjäll is what the Swedish mountain up in the north is called)

Bilder från affären/Pictures from the shop


Wille himself and in the background you can see his Lundhags boots.

1 tanke kring ”Fjällen är mitt liv/The fjäll are my life

  1. Rog

    mmmmm I am definitely going to have to visit that little shop bud, looks like we could get a bargain on some good old quality items there.

Kommentarer inaktiverade.