Möten/Workshops Vår och sommar 2010

Äntligen kom den, vårvintern med sin sol så nu har enligt mig den bästa årstiden börjat med kyla, sol, värma och massor av snö. Det är också ett tecken på att snart är våren här på riktigt och då börjar kurserna igen och även dags att planera in lite träffar och annat skoj. Detta är tänkt som träffar och med vissa små workshops på några timmar. Vid workshops kan det utgå en mindre avgift för material m.m. men annars är tanken att allt ska vara gratis och målet ska vara att umgås. Jag har massor av idéer på saker vi kan hitta på men jag har skalat ner det lite.

 • Växtvandring
  Utanför Karlsborg finns en växtvandring gjord av Försvarets Överlevnadsskola, det är en chans att under ett par kilometers vandring få en chans att se c:a 80 olika växter och alla med en liten info skylt. Är man intresserad av att lära sig mer om växter är detta det bästa stället att göra det på. En vandring här kan lätt samordnas med övernattning och en dagstur i Tiveden som inte är långt bort.
 • Näver workshop
  Några timmars lektion i hur man kan skapa saker med hjälp av näver, olika typer av kärl, knivslida, tändsticksask m.m. Om vi gör detta på våren/försommaren så kan vi samtidigt tappa sav.
 • Kanotpaddling
  Lika enkelt som det låter, vi hyr kanoter och paddlar iväg. Möjlighet att lära sig olika kanottekniker och paddeldrag och hur man kan utnyttja kanoten som bivack m.m.
 • Filmvisning, jag har massor av dokumentärer m.m. inom Bushcraft och jag har tillgång till en större samlingslokal. Så varför inte poppa en massa popcorn och samlas och kolla på film. Kanske passar bäst till hösten…
 • Överlevnadshelg
  Detta är något som jag funderat på länge men precis nyligen börjat arbeta med. Vilka kunskaper krävs för att överleva en helg och kan man lära sig det på en helg?
  Förhoppningen är att vi ska kunna testa detta någon gång under sommarhalvåret, dock kommer det bara vara öppet för de som genomfört Uteliv tidigare.

Har du någon bra ide eller kanske vill prova på och hålla i en lektion om någon speciellt, hör av dig så kan vi snacka om det =)