Vad är Bushcraft?

Jag har många gånger gett mig på att försöka kortfattat förklara vad Bushcraft är. Men det har alltid känts för stort för Bushcraft innehåller så mycket, nu har jag dock gjort ett försök. Man kan sammanfatta Bushcraft med 3 delar Friluftsliv, Hantverk och Natur

Friluftsliv – Friluftsliv definierar vi har som färd i naturen med vår egen kropp som enda motor. Vår färd skall vara så naturlig så möjligt.

Hantverk – Kunskapen att kunna tillverka sin egna utrustning ger en otrolig frihet då detta gör att man lätt kan reparera eller tillverka ny om något skulle gå sönder. Många saker går lätt att göra på plats vilket gör att det blir mindre saker i packningen.

Natur – Kunskapen om vår natur är otroligt viktig, våra förfäder fann allt de behövde i naturen, det är inte bara mat, medicin och redskap vi kan finna i naturen utan även ett sätt att hitta rätt väg utan karta och kompass. Men viktigaste av allt är de otroliga upplevelserna vår natur kan ge oss.

Detta var ett försök till att förklara vad Bushcraft är, jag kommer fortsätta utveckla mina tankar om detta. Har du några idéer tankar eller en bra förklaring hur du ser på Bushcraft, berätta gärna.

2 tankar kring ”Vad är Bushcraft?

 1. Johannes Glännman

  Jag tycker faktiskt man sällan stöter på ordet bushcraft i svenska sammanhang. Rent översatt så borde ju bush i detta fallet betyda, inte buske, utan snarare vildmark, natur eller liknande och craft borde ha betydelsen hantverk..

  Nu kanske inte jag bör uttala mig alls då jag inte håller på med sådant här….än, vilket jag ska ändras i augusti.. Dock så gillar jag språk och kan inte låta bli att spåna lite..

  I ett tidigt skede som detta är för mig så far tankarna om ordet bushcraft´s betydelse till back to basic men med en stor portion om att upplevelsen också ska vara viktig och att vi ska visa respekt mot den natur vi lever i.

  mvh // Johannes

 2. Johan Inläggsförfattare

  Ordet Bushcraft kommer mer och mer hit också, men att finna en svensk översättning till ordet är inte lätt. Vi har kallat det Uteliv men många associerade det med en annan typ av Uteliv. Sen finns naturligt och enkelt friluftsliv men det ebskriver inte riktigt det ändå.

  När du väl börjar bryta ner det finner man historia, kultur, miljö m.m.

  Kanske jag som snöat in lite väl mycket på det här =)

Kommentarer inaktiverade.