Vinterkurs

Hösten är här och dagarna blir kallare och kallare och vintern kommer snart att vara här. För många är vintern en obehaglig årstid där man ser kyla och snö som något dåligt. Detta gör att många undviker att vara ute under denna årstid, detta gör att de missar en hel årstid på året. Med rätt kunskap kan man vara bekväm även när det är kallt och marken täckt av snö.

Vi vet att kurser som denna innebär ofta en vecka uppe i Norrland och trots att de både har mer kyl och snö än vi har härnere så tycker jag att detta är ett bättre sätt att lära sig att vara ute på vintern. Vinterkurserna kommer att vara under ett par helger vilket ger dig chansen att prova olika tekniker och klädessystem så du hittar det som passar dig bäst.

Under dessa kurser kommer du lära dig att bygga olika bivacker både med eld som värmekälla och utan, göra upp eld som håller dig varm, finna mat och hur isfiske går till. Men vi kommer även titta på hur man kan tillverka snöskor, tjärar skidor och drar pulka m.m. saker som är viktiga för att kunna färdas på snö och mycket mer.

Det vi nu behöver är personer som är intresserad av att var en del av vår testgrupp och kommer kunna genomföra satliga vinterkurser till ett reducerat pris. Mer om hur själva kursen kommer fungera och kostnader o.s.v. kommer att informeras om senare.

Vi kommer att börja med en helg i november där vi förbereder inför den kommande snön och här får du även lära dig vad du bör tänka på i utrustningsväg inför de kommande kurserna. Sedan kommer det att bli 2-3 helger där du får lära dig hur du kan leva i skogen på vintern. Kursen kommer både att hållas på vår camp men även på andra ställen i närheten.

Intresserad eller har du några frågor?
Skicka ett mail till info@nordicbushcraft.com