Livet på campen 7 Februari 2012

Campen är vad jag brukar kalla den plats där vi bedriver de flesta av våra kurser. Men det är inte bara en kursplats, det är också min personliga lekpark och experimentverkstad. Här händer mycket mellan kurserna, saker byggs och rivs och tekniker och kunskaper testas och här följer jag naturens skiftningar. Att skriva om vad som händer på campen blir ett sätt för mig att föra lite dagbok om vad som händer och vad som görs men också för dig att se årets skiftningar och om de lyckade och misslyckade experimenten som genomförs.
Idag var jag på campen för ett snabbesök och för att hämta lite utrustning som var kvar efter helgens vinterkurs. Det är nu vinter på campen med nattemperatur på -20 och dagstemperatur på -7. Snödjupet är inte mycket att tala om då det bra är någon decimeter och något mer nere på sjön där isen nu är tillräckligt stabil för att gå på. Eftersom jägarna stödutfodrar rådjuren i området så är det nu gott om rådjur som rör sig kring campen men även en del spår av hare och skogsmus har synts till.

Här är några bilder tagna under dagen, tyvärr med en mobiltelefon så kvalitén är sisådär

Vinterläger

Sågbock

Vedskjul och eldstad

Lilla kåtan