Vinterlivskurs avslutad

Under januari och februari har vi testkört vår nya serie kurser som vi har valt att kalla ”Vinterliv”. Tanken med Vinterliv är att bygga på den kunskapen som man har fått genom våra andra kurser, vintern ställer andra krav än sommaren. Eldarna har bl.a. varit mycket större än vad de brukar var när vi har kurs och det har varit välbehövligt då vi under helg 2 hade -24.

Helg 1
Under den första helgen så var det 0-gradigt och snöfritt, under denna helgen byggde vi 2 typer av bivacker med riktig säng, nyttjade en stockeld, tillverkade snöskor, lärde oss vart man kan finna torr ved under vintern och en massa annat.

Helg 2
Denna helg var väldigt annorlunda då nu var inte bara allt inte täckt av snö, det var riktigt kallt också. Detta gjorde att allt blev svårare och mycket jobbigare, men trots detta så skidade vi ut på isarna med skidor och pulkor och slog läger på en ny plats. Här övade vi sedan att skida, gå med snöskor, fiska, göra hål i isen, bygga en ny bivack och uppleva hur det är att sova ute i -24

 

Vi håller nu på att utvärdera denna kurs och ser hur upplägget ska bli för nästa säsong. Det kan bli en liten serie med 3-4 helger där man börjar i november och avslutar i mars när våren är på väg tillbaka och kan på så sätt få känna på naturens skiftningar. Det ger också mer tid att hinna med så mycket som möjligt för allt tar längre tid när det är vinter och kallt ute.

Tack till Fredrik för alla fotona.