Rester från en annan tid

Att upptäcka närnaturen är smått fantastiskt och väldigt enkelt. Idag var jag ute på en liten tur i skogarna hemmavid, det finns alltid mycket att se och idag sågs mycket spår av älg och andra djur. Men tyvärr tråkigare upptäckter som den där mörka fina skogen där vi alltid brukar plocka kantareller på sensommaren, nu är skogen gallrad och maskiner har lämnat fula spår i den gröna mossan. Men till an av de mer positive upptäckterna var denna stenhög, som inte bara är en stenhög. Detta är dock ingen vanlig stenhög. Detta är en lämning från en kolarkoja och stenhögen är kaminen som både värmde kolarna och lät dem laga sin mat under kolningarna. Dessa är inte ovanliga landmärken, det är heller inte rester från kolmilor, kolargropar och tjärdalar men det är inte lätt att se dem.

2 tankar kring ”Rester från en annan tid

  1. Olli

    Brukar kolla upp områderna på fornminnesregistret, googla fornsök, för att få en bild av områdets historia. Enkelt och roligt, samt alltid roligt att hitta nya fornminnen som inte är registrerade.
    Då får man åka ut med arkeolog för att inventera och det är ju alltid roligt.

    Mvh
    notesfromwilderness.blog.com

Kommentarer inaktiverade.