Ni är unika

Du som varit på någon av våra kurser är unik, i alla fall enligt Johan Skullman som är utrustningsexpert på Fjällräven, I deras senaste katalog kan man läsa

”Kan du tända en eld? Vet du hur man hanterar kniv, yxa och såg? I så fall är du ganska unik eftersom många av dessa färdigheter har gått förlorade i vårt moderna samhälle”

Eftersom detta är bara en liten del av vad vi lär ut på våra kurser så skulle jag våga säga att ni är unika som tar del av denna glömda kunskap.

Göra eld utan hjälp av moderna hjälpmedel och bara det man finner i naturen

4 tankar kring ”Ni är unika

  1. Johan Forsberg

   Den boken är lite av en husbibel här och jag har läst och provat mycket av det som står i den. En da problemet jag har är att så fort jag läser den vill jag ut i skogen och göre en eld och koka kaffe.

 1. Johan Inläggsförfattare

  Det blir ett problem när du vill ut men inte kan. Vi har naturen utanför dörren, men med 2 småbarn så har det inte blivit lika mycket kaffeturer som man hade velat. Men vinter, skidor och pulka och något större barn så ska det väl gå det med =)
  Å andra sidan så kommer det bli ännu mer turer när de blir större, de hade varsin yxa innan de ens var födda så de kommer inte ha något val.

  Marshmallows pyramiden har jag nog missat men ”I need my fix of green”

Kommentarer inaktiverade.