Uteklubben – För oss som gillar att vara ute

Det sägs att repetition är kunskapens moder och att repetera kunskaper är alltid bra. Därför har vi bestämt oss för att starta vad vi kallar Uteklubben. Detta är till för er som har gått vår grundkurs och tanken är att både repetera och fördjupa oss i de kunskaper vi lär ut under grundkursen och även förbereda oss för att ge oss ut på färd. Men det öppnar även upp för att umgås med folk med samma intresse och hitta på andra roliga evenemang med koppling till Bushcraft, som t.ex. föreläsningar,  workshops och specialkurser.

Målet med Uteklubben är att öka kunskapen och att använda våra kunskaper på  färder till fots, med kanot eller på vintern med snöskor eller skidor. Tanken är att vi ska upptäcka nya naturområden och lära oss mer om vad som lever och växer . För att det ska finnas möjlighet att upptäcka så mycket som möjligt kommer vi ibland att utnyttja basläger som vi kommer att utgå ifrån.

Vi kommer börja med en helg i mitten av april och fokusera på björken och tappa sav, tillverka ryssolja m.m. och även passa på att diskutera hur framtida träffar ska gå till. Jag kommer då presentera mer detaljer och den vision jag har om Uteklubben och du kan få komma med förslag och idéer på hur vi kan göra Uteklubben ännu bättre. Denna träffen kommer vara helt gratis.

Har du gått vår grundkurs eller planerar du att göra det under 2013, hör av er med idéer/tankar och intresse så mailar jag när det börjar närma sig en första sammankomst.

 

 

7 tankar kring ”Uteklubben – För oss som gillar att vara ute

 1. Håkan Karlsson

  Hej Johan!
  Jag har anmält mej till en kurs i mitten/slutet av maj och skulle jätte gärna vara med i en Uteklubb. Eftersom jag har en del förstahjälpenkurser skulle jag kunna dela med mej lite av detta , om det är intressant?

  Hälsningar
  /Håkan

 2. Johan Inläggsförfattare

  Tjena Håkan!

  Jag har lagt till dig på medlemslistan och det vore kanonkul om vi kunde få ihop en första hjälpen utbildning för Uteklubben.

 3. Robert Sjöberg

  Hej Johan,

  Gick grundkursen för snart 2 år sedan, funderar på en till kurs inom en framtid. Det skulle vara intressant att få mer info om denna exklusiva klubb 😉

  Må väl/Robert

  1. Johan Inläggsförfattare

   Hej Robert!
   Det är inte mycket bestämt angående vår exklusiva klubb, men tanken är att anordna lite träffar då och då med inriktning mot Bushcraft och Friluftsliv. För att vi inte bara ska sitta i skogen och dricka kaffe (eller te) så är tanken att anordna workshops med olika teman eller hitta på något annat som att vandra, paddla eller bara upptäcka nya naturområden. Detta kommer ge mer möjlighet till att umgås med likasinnade och träffa gamla kurskamrater. Vad som händer och hur det det ska fungera det kommer vi prata mer om under första träffen. Jag har en hel del idéer på saker vi kan göra i framtiden, men det är inte bara jag som ska bestämma =)

 4. Pingback: Uteklubben Mars 2013 | Nordic Bushcraft

Kommentarer inaktiverade.