Tältpinne EKO

Nu i dessa tider när vi vill ha ekologiskt och närproducerat så är ”Tältpinnen EKO” populärare än någonsin. Den finns i alla storlekar och även i olika former om man så vill. Tältpinne EKO bör tillverkas själv och nu innan saven stiger så är det en utmärkt tid att tillverka dessa. Anledningen till att man bör tillverka dessa innan saven stiger är att fukthalten i träden är så låg och gör att de torkar snabbare och blir då hårda.

Att tillverka tältpnnar är ett utmärks sätt att öva sig att tälja med kniv då man kan träna på flera olika grepp samtidigt som man få ut en användbar sak av det. Tältpinnar är en av de saker vi tillverkar på vår grundkurs just för att det är ett utmärks sätt att lära sig några grundläggande knivgrepp.

Tältpinnar redo att användas

Tältpinnar redo att användas

Taltpinne_2

Glömmer man en tältpinne kan man finna ett träd på platsen nästa gång