Tävling

Vi har i dagarna börjat göra iordning vårt nya basläger som vi kommer köra våra kurser i framtiden. Detta innebär att till hösten kommer att ändra om lite i gamla kurser och att det även kommer komma en del nya kurser.

Men ett nytt basläger måste firas och att en tävling där priset är en plats på vår Bushcraft – Grundkurs kan knappast bli bättre. Vår grundkurs är vår äldsta kurs och den kurs som ger en inblick i vad Bushcraft kan vara och fokuserar mycket på att hantera kniven där du får möjlighet att tillverka tältpinnar, sked och packram ,konsten att göra upp eld med allt från moderna metoder till de mer primitiva och avancerade som bågdrillen. Men även mycket annat roligt som att sova under en basha och de 3 knoparna som gör det så enkelt att sätta upp och mycket annat. Vill du veta mer om kursen så kolla in vår hemsida.

Tävlingen
Vi kallar det vi gör för Bushcraft, detta är ett engelskt ord. På svenskan har Lars Fält sina böcker kallat det för Skogsliv och Uteliv. Vad skulle vara ett bra ord på Svenska som beskriver Bushcraft?
Lämna ditt förslag i kommentarsfältet nedan, det bästa förslaget kommer att vinna en plats på vår Bushcraft – Grundkurs. Tävlingen kommer pågå fram till tisdagen den 30 april. För att vara med och tävla så krävs det att du är minst 18 år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bågdrill, en av de mer avancerade sätten att göra upp eld på som vi lär ut på vår grundkurs

Kolgrillad lax

Att laga god mat i naturen är varken svårt eller komplicerat, men urbenad och sedan grillad fisk över elden är en höjdare som inte behöver kryddor

Eld

Med rätt teknik och tålamod belönas man med känslan av att kunna göra el med det naturen ger

Packram

Vem behöer köpa en ryggsäck när man kan bygga en enkel packram

 

28 tankar kring ”Tävling

 1. Thor Banke

  Hej!
  Detta är ju den eviga frågan när man berättar för folk vad det är man gör i skogen. Min sambo brukar på skoj kalla det ”att muppa sig” men jag är av annan uppfattning.
  För mig handlar det om att lära sig hur man ”är” i naturen oavsett om man övar överlevnad eller bara tillbringar tid i naturen. Så jag skulle kalla inte kalla det tillvaro utan ”naturvaro”

  Håller tummarna för att ni blir fullständigt hänförda av mitt svar och att jag har en plats i er kurs 🙂

  Ha en kanonhelg!
  Mvh
  Thor Banke

 2. Jocke

  Scouterna gör exakt detta, bushcraft är ju bara ett nytt fjantigt ord för vad scouter gjort i över hundra år

 3. Pingback: Vinnare tävling | Nordic Bushcraft

Kommentarer inaktiverade.