Äta ute

Jag är en av dem som ser mat som något mer än bara näring som man måste i sig för att leva. För mig är mat något som man ska njuta av vare sig man är i hemmets trygga vrå eller om man är långt ute i vildmarken. Att laga mat ute behöver inte vara särskilt avancerat och när man är ute kan maten kryddas av vilda växter eller bara av den friska luften, röken från elden eller bara av den bästa av alla kryddor, hunger.

Här är ett enkelt sätt att laga mat med lax och rotfrukter. Laxen har benats ut och spänts upp på pinnar från naturen och kryddas av röken från elden, en metod som indianer från Alaska har använt sig av. Rotfrukterns rostas i en fältugn och precis som i en vanlig ugn så sköter sig sån här mat av sig själv medans vi lutar oss tillbaka och pratar om dagens händelser i väntan på att maten skall bli klar.

Denna måltid tillagas på vår kurs Bushcraft – Grund

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 tankar kring Ӏta ute

Kommentarer inaktiverade.