Hagelpatron som tändsticksask

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den enes skräp är en annans skatt är ett gammalt talesätt. Som gammal överlevare vet jag att ta tillvara på allt och kunna improvisera och tillverka det mesta jag behöver. Under dagens vandring i skogen fann jag vad en slarvig jägare lämnat efter sig, tomma hagelpatroner. Eftersom jag ogillar skräp i skogen så åkte dessa ner i fickan. Väl hemma omvandlades 2 av dessa tomma hagelpatroner till en smidig liten tändsticksask. Att göra dessa är väldigt lätt, man tar den ena hagelpatronen och värmer botten som är gjord av mässing ver ett ljus elelr försiktig över elden. När mässingsbotten värmts upp kan man försiktigt dra av den.  Nu tar man botten och sätter på toppen på den andra hagelpatronen och ditt nya förvariska ask för tändstickor är klar.

3 tankar kring ”Hagelpatron som tändsticksask

Kommentarer inaktiverade.