Paddla enkelt

Det fanns en tid innan familj och barn var det viktiga i mitt liv. En tid då min lediga tid spenderades ute i vildmarken och längre färder till fots och med kanot var vanligt. Nu för tiden blir det inte så många långa turer men längtan att få komma ut har inte blivit mindre. Det är nu jag lärt mig att finna och njuta av de små stunderna som denna kväll då barnen har nattats och jag gå utanför dörren för att njuta av den regnfria kvällen. När man som jag bor på landet finns möjligheter att njuta av naturen utanför dörren. Har man som jag som har en granne som har en damm nedanför som ligger helt stilla en sådan här kväll. Då finns det bara en sak att göra, ta den lätta solokanoten och en paddel och bära ner till dammen och lägga i kanoten och doppa paddeln i vattnet och ta ett paddeltag och bara njuta av stunden. Att se solen gå ner medans jag sakta paddlar runt och snurrar runt och känner hur jag med en enkel sak som en paddel kan få en farkost som kanoten att göra precis som jag vill. Efter min lilla minitur så tar jag med kanoten hem och när jag kommer hem och öppnar en kall öl och tittar ut och ser regnet börjar falla, det är nu jag är rätt glad att jag inte ligger därute i regnet idag utan är här hemma torr och varm med min familj. Men längtan ut finns fortfarande där…

canoe

 

3 tankar kring ”Paddla enkelt

    1. Johan, Nordic Bushcraft Inläggsförfattare

      Ibland kan man förstå dem som hamnar i träsket med droger och andra dumheter. Den gröna drogen är lika stark och beroendeframkallande men desto mer nyttig. Jäkla tur man bor på landet så man kan vara ute ofta även om det inteblir några längre turer för tillfället

Kommentarer inaktiverade.