Paddling Dalarna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som så många andra gånger började denna färd med en ide om att äntligen komma iväg på färd igen. Kompisen och jag har gjort många färder tillsammans och delat många äventyr tillsammans. Vi ha vandrat i många fjäll tillsammans och av någon anledning har vi alltid haft dåligt väder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Denna gång hade vi begränsat med tid och ville absolut inte stressa, utan ta det lugnt och bara ha de gott och få tid till att njuta. Vi hittade en tur som började i norska Ljördalen och gick ner till Sälen. De 65 km var beräknat att ta 3 dagar men vi ville ha gott om tid och även ha möjligheten till att göra en dagstur eller två. Normalt sett studerar vi kartor och jämför packlistor och planerar våra turer, denna gång blev inte mycket planerat mer än en titt på kartan, ett stort misstag skulle det visa sig då vi missade att det var så mycket fors och att dagsturer var inga höjdare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men något som var en höjdare var forsarna vi fick uppleva. Kompisen som mest har paddlar runt på sjöarna hemmavid blev glatt överraskad av att få paddla fors även om de var av det lättare slaget. Efter passerat några lättare forsar så insåg jag att om jag skulle överleva turen var tvungen att visa kompisen hur man kan styra en kanot från fören och få honom att tänka som mig och slippa höra han skrika att det var är en sten i vägen. Efter ett par forsar och en och annan som gav oss några små duschar. Men sen händer det fantastiska, när vi kommer till ytterligare en fors så funkar allt, vi styr igenom forsen och allt klickar och vi kommer ut i andra änden torra och utan att ett enda ord sagts genom forsen. Men där händer det, glädjetjut och en otrolig lycka. Hap Wilson jämförde i boken ”Me and Grey Owl” att paddla fors var som att ha sex, fast ibland bättre.

Vår färd avslutades redan efter 3 dagar, vilket gjorde att vi istället passade på att besöka Fulufjällets Nationalpark.
Kompisen är nu helfrälst och planer på nya färder med kanot i vildmarken med forsar planeras redan.

1 tanke kring ”Paddling Dalarna

Kommentarer inaktiverade.