Berghaus Vulcan

Vulcan_2

Det finns prylar som används i många och slits hårt på men som bara vägrar ger upp, de blir trogna följeslagare som följer med på alla äventyr och som blir väldigt svåra att ersätta när de väl ger upp.

2006 gav min gamla ryggsäck upp och den hade inte hunnit vara med om mycket och jag kände att jag ville ha något som skulle hålla i många år och som skulle vara enkel utan för mycket finess. Jag köpte en begagnad Berghaus Vulcan och kärlek uppstod.

Vulcan_3

Ryggsäcken är på 100 liter och har 2 avtagbara sidofickor på 10 liter vardera och kan även sättas ihop till en liten dagstursäck. Säcken har minimalt med justeringsmöjligheter men finns i stället i flera storlekar baserat på längden på ryggen. Säcken kommer bara i grön färg vilket är inte konstigt då den är gjord för militärt bruk. Men det är inte bara militärer som använt säcken utan även många äventyrare och vandrare.

För mig har Vulcanen varit en trogen vän som jag slitit hårt på genom både vandringar med upp till 30 kg packat och resor men även under militära marscher som Nijmegenmascehn i Holland. Det som slitits hårdast är bärremmarna som tappat sin form och blivit mer och mer tunna och numera skär in i  axlarna vid tunga laster. Eftersom den snart kommer behöva ersättas av en ny säck har jag tittat vad som finns på marknaden och det roliga är att denna säck säljs fortfarande och även en ny uppdaterad version, men den imponerar inte. Med så mycket andra gamla prylar jag har så kommer jag försöka laga denna och ge den ett par år till =)

Vulcan_1

1 tanke kring ”Berghaus Vulcan

  1. Micke

    Jag har en sacci som är min bästa vän sedan 1994. Nu börjar spännen och blixtlås bli dåliga och jag har provat andra väskor i över ett år. Snigeldesign ab har utvecklat försvarets nya 120L bärsystem. Den passade som en handske. Kolla min hemsida för mer info. Jag har redan lagt en beställning. //Micke

Kommentarer inaktiverade.