Höga Kusten Hike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under min roadtrip genom Sverige så passade jag på att besöka Höga Kusten Hike. Detta var premiäråret för detta underbara vandringsevent. Vandringen är 35 km lång och går genom Skuleskogen och Skuleberget. Fantastiska områden som vi på Outdrr bl.a. vandrade genom i våras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter lite efterfoskningar fick jag veta att Johan Skullman som är Fjällräven egna friluftsexpert hålla friluftsskola ute på tärnättholmarna. Tärnättholmarna är en liten ö som är sammanlänkad med fastlandet och är en plats som jag blev lite småkär i förra gången jag var här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag anlände på eftermiddagen och fick en pratstund med Johan Skullman, deltagare och även funktionärer. Det var en underbar stämning bland alla deltagare och många kom in till checkpointen med ett leende och med glada och trevliga funktionärer var det svårt att göra annat. Det är inte ofta man får uppleva en sådan här stämning där det känns som alla är en stor vandringsfamilj och där alla hjälps åt och skrattet aldrig är långt borta.

På kvällen var det dag för Skullman att berätta om hans syn på vandring och vad man bör bära med sig. Det var många visa ord och även en hel del sanningar om frilufslivet. Det var ett väldigt intressant och inspirerande föreläsning som gav mig en hel del nya idéer och fick mig även att inse att gamla sanningar fortfarande funkar bäst.

Det enda jag ångrar med mitt besök på Höga Kusten Hike var att jag själv inte var en deltagare, men det finns chans att ändra på det till nästa år. =)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA