Hestra Leather Pro Fit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Människanns viktigaste verktyg är våra händer förutom dessa kan vi inte använda andra verktyg eller för den delen sätta upp ett tält eller starta en eld. Detta gör att det är viktigt att skydda våra händer på bästa sätt. Det finns mycket som kan skada händerna i friluftslivet. Regn och blåst kan kyla ner händerna men värre kan vara att få skador som skärsår eller bränna sig på heta grytor eller riva sönder händerna när man samlar ved eller bygger bivack.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har under ett par månader använt mig av ”Leather Pro Fit” från Hestra. Det är en handsken är gjord i getskinn med en neoprenmudd vid handleden samt kardborrlås. Handsken är tunn och sitter som ett andra skinn på handen vilket gör handsken väldigt smidig samtidigt som skinnet ger ett bra skydd. Jag har använt handsken till det mesta, som ren arbetshandske vid vedhuggning och insamling av granris. Men med en så smidig handske har den även funkat bra som paddelhandske för att ge ett bra grepp, handsken funkar även bra att använda när man täljer och vill skydda händerna.

Handsken funkar även bra vid vandring i lite kyligare väder och funkar perfekt vid tuffare vandring då man behöver greppa m klippor, träd eller liknande. Jag har slitit hårt på denna handske och den håller bra, jag har vårdat handsken med jämna mellanrum och smort in den med Hestras egna Leather balm. Handsken är numera obligatorisk i packningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 tankar kring ”Hestra Leather Pro Fit

 1. Vandringsbloggen

  Vilken bra beskrivning av handsken. Det är bara när man faktiskt använt en produkt som det går att veta vad den verkligen går för.

 2. Hamish Clarke

  Tjenare!

  Tycka om din beskrivning av dessa Hestra PRO FIT handskar och undrade var man kan få tag i de i Sverige?

  Hälsningar

  Hamish

Kommentarer inaktiverade.