Uteklubben i Tiveden

Tivedens nationalpark är en av sydsveriges vildaste skogar som ligger mellan mellan Karlsborg och Askersund. Nationalparken består av gammal orörd skog och berg och sten vilket gör att ingen har någonsin bott i de här trakterna, om det inte varit för alla leder genom parken hade varit nästintill omöjlig att vandra genom. Tiveden har mycket historia men kanske det som gör den ännu mer spännande är sägnerna och myterna. Jag har varit här många gånger, men det är på hösten när både turister och mygg har försvunnit jag föredrar att vara här. När det var dags att hitta på något med Uteklubben igen så kändes Tiveden helrätt. Inte blev det sämre när Håkan på AHA Natur kom med för att guida oss och berätta om Tiveden. Att ha med en guide som Håkan gör att upplevelsen blir så mycket mer, att får höra berättelserna gör skogen levande och man börjar snart undra om trollen gömmer sig bakom stenarna och rövarna ligger i bakhåll.

Även om vi spenderade stor del av helgen vid en mysig lägereld och berättandes historier för varandra. Under lördagen så vandrade vi och upptäckte skogen i Tiveden, men detta var även en fantastisk möjlighet att kanske göra årets sista paddling i en liten men ändå stor sjö. Att få paddla en sån här sjö i stilla vatten är den bästa näring själen kan få…

Uteklubben är för de som varit på kurs hos Nordic Bushcraft, tillsammans träffas vi och anordnar träffar där vi umgås och bygger på vår kunskap och erfarenhet tillsammans.

Här är några bilder från helgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 tanke kring ”Uteklubben i Tiveden

Kommentarer inaktiverade.