Höga Kusten Hike 2014

Höga kusten nationalpark är en av de vackraste platserna jag har besökt i mitt liv. Höga kusten är en blandning av djupa skogar, höga berg, grottor och ett fantastiskt kustlandskap.  Att vandra här är en stor upplevelse och även om avstånden inte är stora så ska man stanna ofta och njuta av omgivningen.

Höga Kusten Hike är ett vandringsarrangemang som går genom detta underbara område. 40 km lång är själva vandringen och även om sträckan inte är så lång så rekommenderar jag att man tar 3 dagar på sig. På det här vandringsevenemanget så är det inte bara vandringen och utsikten man njuter av utan även den sociala biten att få träffa likasinnade människor. Men även kvällarna kan vara otroligt mysiga och trevliga då man kan samlas med sina nya vänner vid en värmande brasa.

I samband med Höga Kusten Hike så kommer även en del friluftsföretag dit för att visa upp produkter, så en bra chans för att klämma och känna på produkter och ställa frågor direkt till tillverkarna, en liten minimässa helt enkelt. Om detta inte vore nog så kommer även Johan Skullman och delar med sig av sina erfarenheter i Friluftsskolan, en föreläsning väl värd att lyssna på.

Då detta har visat sig vara ett bra familjearrangemang planerar jag att ta med familjen på detta arrangemang, ett bra mål att sikta mot för hela familjen. 24-27 juli är de dags vilket ger oss gott om tid att förbereda oss.

Har du eller ska du vandra Höga kusten hike, berätta gärna om dina bästa tips och upplevelser.