Sågen

Sågen tillhör ett av de enklaste verktygen man kan lära sig att behärska och det är även ett av de säkraste verktygen och väldigt effektivt. En av de stora nackdelarna med en såg är att den ofta är stor och klumpig och inte smidig att bära med sig.

Men ett sågblad är däremot väldigt smidigt att bära med sig och kan rulas ner i en grytan, tejpas fast i bältet eller helt enkelt skyddstejpas och packas i ryggsäcken. Sågbladet är dock värdelöst utan en ram som håller fast sågbladet. Det finns egentligen 2 olika typer av ramar man kan göra, en båge som man gör genom att böja en gren eller så tillverkar man en ram som på engelska kallas för Bucksaw. Denna har flera fördelar då man kan använda hela bladet, men även fälla ihop sågen och göra det ett mindre smidigare paket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA