Vikten av att synas

När man vistas i naturen så finns alltid risken att saker går fel, man hamnar vilse eller skadar sig så att man inte kan fortsätta. Om man varit förberedd så har man skrivit ett färdmeddelande och det kommer inte dröja länge förrens någon kommer börja leta efter en. De som söker efter dig tar en risk och ibland är det många människor som är inblandade. Det minsta du kan göra är att underlätta för de som letar efter dig är att göra det lätt för dem att hitta dig.

På bilden är jag själv för 7 år sedan då jag under en överlevnadsövning där hela gruppen som deltog skulle var förbereda på att flyg skulle söka efter oss. Flyget kom men av gruppen som befann sig på halvö var jag den enda förutom instruktörerna som syntes. Jag hade en Fjällräven Fält jackan är vändbar och utsidan var grön men vände man den ut och in så var den orange, mycket användbart i såna här situationer. Här kan du läsa en recension av Fjällräven Fält.

 

synas

5 tankar kring ”Vikten av att synas

 1. Martin

  Härlig bild! Detta är verkligen något jag tenderar att helt glömma bort, vilket är ganska fascinerande med tanke på hur att man noggrant tittat igenom vartenda avsnitt av Survivorman. 🙂

 2. Martin

  Haha, så är det nog. Har du kikat något på Survivorman? Han är en skön lirare hur som. .)

  1. Johan, Nordic Bushcraft Inläggsförfattare

   Jag gillar hans tidigare filmer som Snowshoes och Solitude och när han gjorde en sommar och vinter variant. Men det han gör numera tycker jag är lite småtråkigt och ointressant. Gillar mera Mors Kochanski och Ray Mears och deras mer mysiga inställning till att vara i naturen =)

 3. Gary

  Great course – remember that well – Johan out of interest we’re thinking of holding a Weiss reunion for all former WEISS STUDENTS – you interested in coming?

Kommentarer inaktiverade.