Ny bok av Lars Fält

 

För 16 år sedan skrev Lars Fält boken ”Uteliv med Överlevnadskunskap”, då var detta en av få böcker på svenska inom detta ämne och den hade fantastiska teckningar av Alf Lannerbäck som än idag inspirerar mig. Men nu är det dags för en uppdaterad version av boken som kommer ut nu i maj och kommer bli något att se fram emot.

Överlevnad är en särskild aspekt på friluftslivet, något som blir mer aktuellt för varje år som går, eftersom vi kommer allt längre bort från naturen.

Vad gör man om det värsta skulle hända?
Hur hittar man tillbaka om man går vilse och hur klarar man sig flera dagar ute i fält utan kontakt med omvärlden om det skulle behövas?
Detta och mycket mer får man lära sig i Uteliv med överlevnadskunskap.

Boken innehåller mängder med praktisk kunskap för överlevnad bl.a. hur man placerar och bygger bivacker och annat skydd, hur man gör upp eld, ser till att vattnet blir drickbart, hur man ska ar föda och tillagar den och hur man kan ta tillvara vissa ätliga växter. En viktig del i boken är och så hur vi kan lära oss överlevnad av naturfolken och vilka erfarenheter historien har ett erbjuda. Varför begreppet bushcraft numera används får sin förklaring.

I ett kapitel får vi dessutom veta mer om hur överlevnadsutbildningen startade i Sverige och hur den nu bedrivs. Lars Fält är en erkänd, internationell auktoritet inom området och var dessutom den som startade Försvarets Överlevnadsskola i Sverige. Han håller fortfarande väl besökta utbildningar inom området, med deltagare från hela världen. Han har tidigare skrivit era böcker om uteliv och överlevnad.

Ur innehållet:

• Människans förutsättningar för överlevnad

• Erfarenheter från överlevnadssituationer

• Kläder för överlevnad

• Vad vi kan lära av naturfolken

• Överlevnadsutbildning

• Överlevnadsteknik

• Naturen som vägvisare

• Bivack och andra skydd

• Att göra upp eld

• Att ska a mat och tillaga den

• Improvisation för överlevnad

Omslagen på Lars böcker blir bara snyggare och snyggare

Omslagen på Lars böcker blir bara snyggare och snyggare