Tentipi Camp Experience

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Tentipi

 

Tentipi som tillverkar kåtor som är en typ av tält som använts av våra samer i århundraden. Förr var kåtorna gjorda av djurhudar men numera har Tentipi utvecklat tältvävar som är lätta men slitstarka. Dessa tält är inte som vanliga tält, små trånga utrymmen som fungerar som ett tillfälligt boende. Tentipis tält är mer av ett mobilt hem som man leva i året runt, då man kan ha öppen eld eller kamin inne i dem.

Tentipi_camp_3

Foto: Tentipi

 

Nu i april så anordnade en camp där man kunde hyra en Tentipi över en helg, jag var även där för att undervisa i Bushcraft. Campen var väldigt välorganiserad med allt man kan tänka sig behöver över en helg, det fanns t.o.m. en kåta med en dusch, riktigt lyxigt. Dagarna spenderades med att medverka på mina workshops eller bara njuta av tillvaron på campen. Kvällarna samlades alla i den stora kåtan där alla fick plats och kunde umgås. Maten som serverades på campen höll verkligen högsta klass för vad sägs om tacomys med hembakade tortillas och banan och choklad grillad över elden till efterätt.

Tentipi_camp_2

Foto: Tentipi

Ett av mina starkaste minnen från helgen är när jag går mot det  stora samlingstältet en kväll och hör skratten och när jag väl kommer till öppningen så ser jag ljuset och känner värme från elden och sn kommer doften av sockerkaka bakad i apelsin.

Jag trivdes otroligt bra på Tentipi Camp då det var en skön blandning människor och det var flera barn där som höjde stämningen. Jag hoppas det blir fler Tentipi Camps i framtiden men då tar jag med mig familjen.

Tentipi_camp_1

Foto: Tentipi

 

1 tanke kring ”Tentipi Camp Experience

Kommentarer inaktiverade.