Smocken är tillbaka

När jag började min karriär som Bushcraft instruktör för nästan  10 år sedan så jobbade jag mycket med instruktörer från England. På den tiden hade mina kollegor från England och även många deltagare en jacka som man kallar för Smock. Smocken är egentligen bara en jacka, men det som gör att den sticker ut är att den har många och väldigt stora fickor och har ofta även stora knappar. Detta kommer från den brittiska militären där jacka länge varit populär och är troligtvis anledningen till att mina engelska vänner använde den.

Jackan hade så stora fickor att man kunde bära innehållet från en liten ryggsäck i den, en kollega hade så mycket i jackan att han hade material för att hålla flera lektioner i den. Detta var en sådan sak jag på den tiden suktade efter men aldrig hade riktigt råd att köpa. Den  finns numera i många olika variationer och priser, men nu kommer Fjällräven med en i sin Numbers serie vilket innebär hög kvalitet och genomtänkta detaljer. Men den har även ett pris som är lite speciellt (6000 Sek). För den som har råd och behöver en jacka som har utrymme som en mindre ryggsäck så är detta en utmärkt jacka för korta och längre vistelser i vildmarken.

Fjällräven Smock No 1

Fjällräven Smock No 1

3 tankar kring ”Smocken är tillbaka

  1. Lars

    Är inte fjällräven sarek trekking väldigt lik den men med mindre pris lapp. Tycker själv sarek är helt under bar med sina stor fickor.

  2. Johan, Nordic Bushcraft Inläggsförfattare

    Jag har Sarek jackan som är perfekt för vandring och skogsliv, Smocken har bra mycket större fickor. Sen kan man få tag i en smock för några hundralappar, var väldigt vanlig i England förr och är nog vanlig på deras överskottsbutiker. Dock kan en sådan jacka bli otymplig för vandring och liknande.

Kommentarer inaktiverade.