Överlevnads semininarium

Är precis hemkommen från ett internationellt överlevnads seminarium som anordnades av Svenska Överlevnadssällskapet. Seminariet hölls på det otroligt vackra Urnatur som är fullt av spännande byggnader som är gjorda av Håkan Strotz. Detta var en otroligt kul och givande helg där jag fick chansen att träffa både gamla och nya vänner. På ett sådant här seminarium finns mycket kunskap och under helgen slaktade bland annat ett får som fick bli middag och pälsen gjordes det bl.a. en mössa. Det kom även en flintaknackare som heter Peter Wiking, det var helt fantastiskt att se någon med hans kunskap förvandla stora flintaklumpar till pilspetsar m.m. Planen är nu att Peter ska komma till Nordic Bushcraft och att vi ska ordna kurser i flintaknackning i framtiden. Men det fanns många andra aktiviteter som rullade hela tiden som elduppgörning, matlagning, brödbak och mycket annat. På plats fanns även legendaren och en av grundarna till SÖS Lars Fält som berättade om hur de startade Sällskapet.

Seminarie_5

Rundvandring på Urnatur och Skogsermitaget

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peter Wiking visar hur man knackar flinta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stenålersverktyg som användes när man tog hand om fåret

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garvning av fårskinn

Seminarie_4

Delar av fåret senare under dagen, inann det hamnade i kokgropen