Flugfiske

Glada nybörjare med guide

Glada nybörjare med guide

Som liten grabb så var jag som de flesta andra grabbar intresserad av att fiska och till att börja med var det mest mete. Det var något speciellt med att sitta där och titta på flötet som guppade och lyssna på tystnaden, en tystnad som snabbt kunde brytas vid napp. När jag blev äldre tog spinnfisket över mer och och det där lugna och stilla försvann.

I helgen var jag med ”Wild about Sweden” som anordnar kurser i flugfiske för att lära mig grunderna i flugfiske. Trodde att guiden lovade lite väl mycket när han sa att alla i gruppen skulle kunna flugfiska vid dagens slut. Men efter att fått lära oss om grunderna i den utrustning vi skulle använda under dagen och kanske framför allt om linan som inte är som vanlig fiskelina.

IMG_3905

Efter lite instruktioner och några goda råd fick vi börja kasta och det var något särskilt i det enkla men samtidigt poetiska i att låta linan flyga genom luften och sen landa precis där jag ville. Timmarna försvann snabbt och känslan som fanns där när man som liten grabb satt och tittade på ett guppande flöte och bara kopplade av var där igen. Efter en dag med flugfiske känner jag mig mer avslappnad än på länge och jag kommer definitivt återkomma till Wild about sweden för att bygga på mina kunskaper och förhoppningsvis få landa en öring.

För dig som varit på kurs hos Nordic Bushcraft så har du 20% rabatt på Wild about Swedens kurser

IMG_3899