Primus Lite + och vintergas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att ha tillgång till varmt vatten under vintern är i många fall en nödvändighet. För mig har detta i de flesta fall inneburit att jag tagit med mig en termos och även ett kök för att kunna smälta snö. För ett tag sedan kom Primus ut med en ny vintergas vilket gjorde det möjligt att använda gas på vintern. Gas till skillnad från flytande bränslen är att man slipper klabba och i de flesta fall förvärmning och pumpande.

Att kombinera denna nya vintergas med ett litet smidigt kök som Primus Lite+ har förändra min syn på gaskök. Med ett litet kärl på 0,75L och en liten brännare och ett fodral som skyddar kokärlet i G1000. Detta gör det möjligt att hålla i kärlet även när det är varmt. Fodralet underlättar även om man vill dricka direkt ur kärlet. Det här lilla systemet gör det möjligt att snabbt och smidigt koppla ihop brännare och kokkärl, skruva på gasen och med ett tryck på piezotändaren så hör man ett tyst susande och snart så har man varmt vatten känns otroligt smidigt. Under vinterns dagsturer så har det fungerat som ett komplement till termosen och i vissa fall ersatt termosen. Det har inte varit några problem att smälta snö för att få till varmt vatten för att få något varmt att dricka.

Det här är ett kök som jag kommer använda mer framöver och särskilt för snabba turer och för dagsturer och kan bli ett bra komplement till en större gryta och kanske ersätter de stålmuggar jag släpat på de senaste åren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA