Fjällräven Sarek Trekking Jacket

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Våren 2014 köpte jag Fjällrävens Sarek Jacket, tanken var att kunna ha en jacka som funkade året runt och fungera lika bra för vandring som för seriös Bushcraft. Det som fick mig att köpa jackan var att den var tillräckligt lång och hade många och bra fickor men utan att vara för mycket. Det tunna men slitstarka G-1000 tyget gör att den andas bra och inte blir för varm på sommaren men ger ett tillräckligt vindskydd på vintern.

Jag har använt jacka under hela året och använt den från vandring på Fjällräven Classic till skidturer på vintern. Eftersom jackan är lite längre (går ner till låren) och har en bra stomluva så funkar den riktigt bra på vintern då det finns plats för flera lager under men går lika bra med en t-shirt under om man vandrar på sommaren. Varma sommardagar är den oftast för varm för att användas men är då perfekt som förstärkning på kvällen och som skydd mot myggen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men behöver man så många fickor, både ja och nej. Under vandring så tömmer jag de flesta av fickorna men när jag ger mig ut på skogsturer så är det rätt skönt att ha med sig det nödvändigaste i jackan och nu har även det mesta funnit sin naturlig plats i jackan som du kan se på bilden.

IMG_5518

2 tankar kring ”Fjällräven Sarek Trekking Jacket

Kommentarer inaktiverade.