Bågdrill

Tekniken att skapa eld genom att gnida två pinnar mot varandra är en av våra äldsta sätt att göra upp eld på. Det är ett tekniskt svårare sätt  att göra upp eld på, men med rätt kunskap är det långt ifrån omöjligt. Bågdrill eller eldborr har varit den vanligaste eldskapande metoden på det norra halvklotet sedan urminnes tider och nu får du en chans att lära dig bemästra denna gamla metod under kursen.

Under dagen får du lära dig att tillverka ditt egna bågdrill-set och även teknikerna som krävs för att du ska lyckas få eld med denna metod. Dagens fokus ligger på att ge dig de kunskaper du behöver för att lyckas. Vi tittar på material och de olika delarna man behöver men även var man kan finna det bästa materialet och de hemliga knep som ökar dina chanser att lyckas.

Kursen körs ofta i samband med vår Eldskola, Eld flammor och glöd


Datum: 2019
Datum kommer snart
Ytterligare datum kan tillkomma
Vid fullbokad kurs, kontakta oss så sätter vi upp dig på reservlistan

Plats: c:a 30 km utanför Jönköping (mer info kommer I anmälningspapperna)
Deltagare: max  10 st
Pris: 899 kr (Lunch, fika och mtrl ingår)

Kursen körs ofta i samband med vår andra kurs Bågdrill, för dig som vill lära dig Bågdrillen från grunden. (Kursen kommer under 2019)

Boka här!

Frågor skickas till info@nordicbushcraft.com
Kursen är öppen för alla, minmiålder är 18 år, yngre personer är välkomna i målsmans sällskap. Kontakta oss före bokning ifall person under 18 skall medfölja  på kursen