Tälja med Jonas Als

IMG_3467

Under en helg får du chansen att lära dig allt från att fälla trädet till att kapa upp trädet med yxa och såg timmersåg för att sen klyva ut bitarna som vi sedan formar med kniv och yxa för att skapa skedar, smörknivar stekspadar och andra användbara föremål, det kommer även finna möjlighet till egna projekt. Allt kommer ske med enkla verktyg som kniv, yxa och timmersågar. Med handledning av Jonas Als kommer vi får lära oss täljandets hemligheter, men även hur man underhåller våra verktyg. Kursen är anpassad både för dig som är nybörjare och för dig som täljt tidigare men som vill utveckla ditt täljande mer

Eftersom kursen kommer hållas under all enkelhet i skogen kommer det finnas många möjligheter att lära sig mer om hur man kan leva ett enkelt liv i skogen. Här kommer elden bli en daglig del där vi startar den på morgonen och underhåller den under dagen och lagar mat på över den.

Om Jonas Als

Jonas Als är en dansk slöjdare med en stor passion för att tälja i trä. Hans inspiration finner han i det nordiska traditionella hantverket från vikingatid till innan industrialiseringen. Att arbeta med naturens råmaterial och med metoden som idag är nästan bortglömda. Genom att skapa vardagsföremål med gammeldags redskap som kniv och yxa skapar finner han en koppling till naturen, kulturen, historien och hantverket.

När jag sitter med kniv i handen, och skapa en produkt, då varje märke från verktyget ett avtryck av mig som en hantverkare. Varje ett snitt är min personliga prägel till de unika exemplar av en sked kunden sätter i munnen.
Jonas Als

Mer om kursen

Kursen kommer att hållas i skogen och livet här är enkelt och naturnära. Här kommer elden vara i centrum för vårt dagliga liv och vår värmekälla att laga vår mat och att hålla oss varma och lysa upp vår tillvaro under kalla och mörka kvällar. Det finns tillgång till rent vatten och enkel toalett.  Detta ger dig även möjlighet att lära dig mer om att leva i skogen.

Var?
Kursen kommer hållas på Nordic Bushcrafts camp som är beläget c:a 4 mil väster om Jönköping.

När?
29-31 Juli 2016 (Fre kväll – Sön eftermiddag)

Boende?
Sker i eget tält/tarp i omkringliggande skogen

Detta ingår i kursen:
Mat från fredag kväll till söndag lunch
Täljkniv

Antal deltagare:
Min 4
Max 8

Pris: 2500 :-