Vildmark och WEISS 2008 (och 2009)

Nu är Vildmark och WEISS 2008 avslutade och trots att vädret inte var på vår sida i år så var eleverna det. Vi hade båda kurserna fullbokade och hela 10 pers genomförde både kurserna och fick en otrolig naturupplevelse och en massa kunskap och erfarenheter. Nordic Bushcraft vill tacka alla deltagare och instruktörer som varit inblandade i dessa fantastiska 2 veckor. Vi kan även stolt meddela att våra kurser verkigen är internationella med folk med över 6 olika nationaliteter har varit på kurs hos oss. Många vänskapsband har knytits över landgränserna men även kunskap och erfarenheter från andra länder har gjort att våra deltagare fått extra kunskap och erfarenhet på kurserna.
På WEISS så lyckades sverige för andra året i rad vara först med bågdrillen och denna gång i ösregn. Vi har än en gång visat att vi utbildar inga förlorare på denna kurs utan vinnare som får lära sig att tänja på sina perosnliga gränser och verkligen testa sina kunskaper. För de som tycker det känns jobbigt och osäkert med undervisningsspråk på engelska kan vi meddela att en deltagare från sverige som kände sig lite osäker i början när alla pratade enegelska, berättade i slutet på kursen roliga historier inför hela gruppen. Ännu ett positivt exempel på vad en kurs med internationella deltagare kan ge.

WEISS 2009
2009 så är både Vildmark och WEISS fullbokade men vi ser nu över om vi kan köra ytterligare en WEISS kurs under 2009. Kontakta oss om du är intresserad. Eftersom det krävs en hel del kunskap för att genomföra WEISS så ska vi omarbeta våra kurser Uteliv 1 och 2 och eventuellt lägga till en extra kursdag för bågdrill och andra mer avancerade eldmetoder. Detta ska sedan vara likvärdigt med att ha genomfört Vildmark och ge den kunskapsnivå som krävs för att genomföra WEISS – Sommar. 

Vildmark 2008 (gänget samlat)
 

WEISS 2008 (gänget samlat)