Utelivskurser uppdaterade

Eftersom intresset för våran WEISS är så stort och det finns i sverige bara en kurs hittills som är lämplig att gå innan och detta är våran Vildmark. Vi har nu ändrat om lite i våra Utelivskurser och lagt till lite mer saker som ska göra dem roligare och förbereda mer för mer avancerade kurser. Kortfattat så kan man säga att Uteliv 1 kommer att innehålla mycket grunder där stort fokus kommer ligga på att hantera kniven. Vi kommer bl.a. tillverka både ryggsäck och sked och titta på olika naturmaterial för att tillverka rep och snören. 
Uteliv 2 kommer fokus att vara mer på Jakt och fiske där vi kommer titta på olika primitiva jakt och fiske metoder men även tillagning av fisk med primitiva metoder. En stor sak under kursen kommer vara möjligheten att lära sig att tillverka och sedan drilla fram eld. En kunskap som är både rolig och spännande att lära sig men äve ställer en del krav på deltagaren.

Vi hoppas att dtta ska passa våra framtida deltagare bättre och som alltid så finns det alltid lite små överraskningar under kurserna.

Planerade kurser är som följande

2008
Uteliv 1 Aug

2009
Uteliv 1 och 2 en omgång på våren och en på hösten, ev kan det bli fler kurstillfällen beroende på intresse.

 Vi planerar även för både små och stora färder i Vildmarken där gamla Utelivsdeltagare får en chans att lära sig mer och finslipa sin kunskap. Det kommer även komma grundläggande vinterkurser och mycket mer under 2009.