En första titt på Uteliv på sommaren

Nu i januari så kommer Lars Fält ut med sin nya bok Uteliv på sommaren. Men redan nu kan man få en första titt på bokens innehåll och även läsa förordet som är skrivet av Ray Mears. Jag har haft den stora förmånen att få en första titt på boken. Detta är en uppdatering av Friluftsboken som kom ut för ett par år sedan och som med Uteliv på Vintern som var en uppdaterad version på Vinterfärden så är upplägget och hela boken klart mycket bättre. Jag kommer att komma med en full recension så fort boken har kommit ut. Men så länge kan ni njuta av förhandstitten.

Framsidan till Uteliv på sommaren

10 tankar kring ”En första titt på Uteliv på sommaren

 1. Geomicke

  Tycker det är så intressant. Skulle så gärna lära av Lars. Ray är också en stor inspiratör. Kanske blir några kurser. Vad för kniv skulle du Lars rekommendera att ha som komplement till en yxa (<2000kr)? Gillar de med skarp rygg och "rak-/skandi-/sabelegg". Nu använder jag mest en egen monterad från slöjden under pöjktiden tillsammans med en GB Vildmarksyxa.

  1. Johan Inläggsförfattare

   På den gamla goda tiden när Get Out fanns, så föreläste ofta Lars Fält på deras mässor, inspirerande och roliga var föreläsningarna och även att prata med Lars. Även andra Bushcraftprofiler dök upp på dessa mässor, synd att de försvann.
   Vet inte vad Lars skulle rekommendera för kniv men vet att använder den kniv som delas ut till Försvarsmaktens Överlevnadsinstruktörer. Finns en bild på denna i bland annat hans bok Skogsliv. Om du menar skarp rygg i syfte att skala av bark eller skrapa ett eldstål, så löser man det oftast själv med en fil. Inget ovanligt att man får modifiera knivar och annan utrustning för att anpassa den så den passar en själv bättre.

Kommentarer inaktiverade.