Uteliv på sommaren av Lars Fält

Uteliv_sommar

Det finns många böcker om friluftsliv, de skrivs dock ofta av personer med mer teoretisk kunskap än praktisk. Detta gör att det finns en massa böcker med ett innehåll som inte alltid stämmer överens med verkligheten.  Men när någon som Lars Fält skriver en bok då vet man att den bygger på verklig kunskap som kommer bygger på erfarenhet. Lars har spenderat större delen av sitt liv på armens jägarförband och bildade armens överlevnadsskola och som inte detta var nog så har han genomfört ett flertal långfärder genom det han kallar sitt hem, vildmarken.

Uteliv på sommaren är en bok som tar upp de kunskaper du behöver för att färdas i skogen eller på fjället under sommaren. Boken tar upp ämnen som utrustning, mat, navigering, kanot, använda kniv och yxa och mycket mer.  Här finns mycket fakta och kunskap att hämta men även en hel del inspiration. Detta gör att boken fungerar lika bra att läsa för att få inspiration eller om du vill använda boken för att slå upp fakta inom uteliv.

Detta är en ny version av boken Friluftsboken, det som var bra med den gamla boken som de fina teckningarna av Alf Lannerbäck. Det som är nytt i boken är delvis texten men även en hel del nya foton och ett bra mycket bättre format som gör att boken blir lättare att ta med sig ut. Ett annat trevligt tillägg till boken är förordet av Ray Mears.

Om du kommer på någon av våra kurser under året kommer du säkert få se boken och vi hoppas kunna ha ett litet lager på försäljning då vi verkligen gillar både denna och Uteliv på vintern och Skogslivsom Lars skrev tillsammans med Bo Weslien.

3 tankar kring ”Uteliv på sommaren av Lars Fält

 1. robert andersson

  Är det inte dags att tagga ner kultförklaringen? Det som nämns i böckerna är ju upprepningar av andras kunskaper? LF har fått sin kunskap från den FOAforskning som gjordes! Det mesta av innehållet i böckerna är inget som LF ha rkommit på själv!! Har man följ detta i över 20 år så ser man hur larvigt detta är!
  Preben Mortenssen i Årjäng höll på med detta för länge sedan och LF har mest kopierat det som skrivs. Tagga ner kultförklaringen tack!

 2. Preben Mortensen

  Kul kommentar. Den första riktiga 10 dagars Överlevnads turen i Sverige för många år sedan med Stefan Källman mfl. var min son Peter och två andra av våra instruktörer med på + Lars Fält.
  1962 hade jag den första 10 dagars kursen ”Expedition Överleva ” på en öde ö i Vänern. Sedan har jag hållit på med överlevnad och vanligt friluftsliv som det egentligen är och är fortfarande igång, fast stegen är lite kortare och farten långsammare men gnistan som tänt elden är fortfarande lika stark vid 81 år ålder.

 3. Pingback: Bok om överlevnadskunskap | Nordic Bushcraft

Kommentarer inaktiverade.