3 saker

Min bloggkollega Marcus, som bloggar som Bavarian Swede skrev ett intressant inlägg om sina 3 favoritsaker han alltid har med sig. Jag tänkte jag skulle göra samma sak men det var inte lätt. Marcus lista skulle lika gärna kunna vara min, Kamera kniv och handskar är 3 av de saker jag alltid har med när jag går ut i naturen. Men efter lite eftertänksamhet så hittade jag mina 3. Men vilka är dina 3, berätta gärna!

Kniven
Om jag så bara skulle få ta med mig en sak så skulle det vara kniven. Med en kniv kan jag tillverka och skapa det mesta jag behöver både till nytta och nöje. Egentligen skulle jag gärna se att ett bryne fick följa med kniven, men jag får väl göra en längre lista en annan gång.

Kniven eller egentligen borde det vara knivarna, för man har väl aldrig bara en =)

Kniven eller egentligen borde det vara knivarna, för man har väl aldrig bara en =)

Eldstål

Jag kan många underliga och finurliga sätt att göra eld på, men med ett eldstål så blir det så mycket lättare och enklare. Elden har för mig en central roll i mitt friluftsliv och ger mig värme, är en kompis och ger mig möjlighet att koka kaffe.

Med lite träning så behövs varken tändare eller tändstickor mera, bar ett eldstål

Med lite träning så behövs varken tändare eller tändstickor mera, bar ett eldstål

Kåsan

En kåsa skall vara gjord av trä och vara svart invändigt av många koppar kaffe. En sådan kåsa är inte bara ett sätt att få kaffet, vatten eller stänkaren till munnen. Det är en livskamrat som man ser fram emot att träffa och som man vårdar ömt. Men med kåsan så följer egentligen den gamla kolsvarta kaffepannan, de hör bara ihop.

Kåsa

En gammal kompis på äventyr i Jämtlandsjällen

 

4 tankar kring ”3 saker

Kommentarer inaktiverade.