Billig friluftsmat

Att äta ute innebär ofta att vi äter frystorkad mat i påse. Sådan mat är lätt att bära och så snabblagad att det smakar skit redan i munnen. Med tanke på att en sådan portion kostar mer än en dagens lunch så föredrar jag att bära lite tyngre och istället äta riktig mat. Men ibland vill man ha något lättlagat som innebär minimal disk. Det är då den vanliga mataffären har sina guldklimpar. På Citygross säljs dessa färdigmåltider som kommer med matlåda och sked och 2 påsar. Skeden och lådan skippar jag och packar enbart påsarna för att spara plats och vikt. Påsarna stoppas sedan i kolande vatten och behöver bara några minuters kokning innan det är färdiga att äta. Smaken är väl ingen jättehöjdare men smakar bättre och är snabbare än frystorkade påsar och för 23 spänn kan man köpa på sig ett lager. Finns om röd och grön curry, tikka masala och min favorit sötsur kyckling.

20130508-112850.jpg

20130508-112905.jpg