Den gröna drogen

Hem i naturen

Det finns många dåliga droger men detta är inte en av dem, detta är den gröna drogen där man blir beroende av naturen. Detta är min historia om hur jag blev fast av den gröna drogen.

Jagvet inte riktigt när det började eller hur, men när man som jag växte up i ett litet samhälle i Småland där man omges av skog. Att leka i skogen blir ganska normalt för oss ungar som växte upp utan datorer, internet och där inget visade på tv innan kl 18. Men det var inte alltid lek i skogen, det var ett stort äventyr. Man tillverkade pilbågar, spjut och piskor för att jaga med. Kojor var en annan självklarhet att bygga och med åldern så blev de mer och mer avancerade. Men det som gjorde att vi inte började bo därute i mörka skogen var bara överleva att antingen blev vi hungriga eller så blev det mörkt och vi åkte hem.

Men som barn växer man ofta ifrån dessa roliga lekar, vilket även jag gjorde tills jag i tonåren fick låna ett exemplar av Armens Överlevnadshandbok. Militärer som bygger kojor och lever i skogen var inget barnsligt, det här var allvar.

Men jag ville inte bara överleva, jag vill leva i naturen och jag ville inte bli en åskådare jag ville bli en deltagare. Jag började söka efter mer information och fann då något som heter Bushcraft. Detta var vad jag hade sökt efter, Bushcraft var den samling av kunskaper som skulle kunna för mig närmre naturen. Genom åren har jag lärt mig otroligt mycket och känner igen det som växer i naturen och vet vad jag kan äta och hur jag kan tillverka delar av min utrustning av det som finns i naturen och vara en del av naturen.

Men genom alla åren har jag spenderat mängder av tid i naturen och detta har blivit ett beroende. Jag mår bäst om jag får vara ute. Det är därute jag mår som allra bäst och jag är numera beroende av den gröna drogen.

Improvisera

Den gamla ryggsäckens ram fungerade inte längre, en enkel träram tillverkades

 

Tillverkat egen sågram

Tillverkat egen sågram

Egentillverkade snöskor

Egentillverkade snöskor

Yngre version i Norska fjäll

Yngre version i Norska fjäll

Eld som följeslagare

Elden har alltid varit en trogen vän som givit mig både värme och ljus när det varit mörkt och kallt

 

 

3 tankar kring ”Den gröna drogen

  1. jerrekinnunen

    Bra skrivet! Har inte riktigt hamnat på Bushcraft spåret än, men förstår precis vad du menar 🙂

  2. Gwyn James

    yes it gets in your soul. Now psychologists say the green bug is good for us and we should have it regularly!

Kommentarer inaktiverade.