Hammock

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att sova i hammock (eller hängmatta som vi säger i Sverige) är något som blivit väldigt populärt inom friluftslivet. Hammocken är ingen ny uppfinning utan är något som många ursprungsbefolkningar som bor i djungel har använt sig av. Detta för att man vill komma upp från marken där div. småkryp och andra odjur gärna finns. Att sova i hammock har många men en av de stora är att man kommer upp från den blöta hårda marken och behöver inte oro sig om marken är stening, blöt eller bara allmänt ojämn. Den stora begräsningen man har är att man behöver 2 träd.

Det många tror är att man ligger som en banan i en hammock, det behöver man inte göra men efter långa vandringsdagar kan det dock vara sköt att få upp fötterna lite högre. Själv använder jag mig av en hammock som gör det möjligt för mig att ligga snett vilket gör att jag ligger helt rakt och även kan ligga på sidan om jag så vill. En annan stor fördel med hammockar är att när man kommer upp från marken är att man får en bra plats att sitta på.

Känslan av att ligga och huga försiktigt och njuta av solnedgången vare sig man är i vildmarken, i trädgården eller även i vardagsrummet. Hammocken är lika skön var man än är.

Jag kommer komma med fler tips på hur man kan få bästa upplevlesen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmed en hammock.