Skeden, skålen och kniven

wille

I en tid när filmer och dokumentärer slåss om att vara häftigast eller mest provocerande. Detta ä ingen sådan film, här går allt i ett lugnt tempo där man får följa slöjdaren Wille Sundqvist berätta om sitt liv och även när han visar hur man täljer en sked eller svarvar en skål. Detta är en härlig blandning av instruktioner, inspiration och allmän mysfilm. DVD-skivan som filmen kommer i har inget gammalt plastfodral utan ett snyggt fodral av papp som man inte vill gömma bland övriga DVD-skivor utan något man ställer fram så att det syns.

Filmen kan beställas av Jögge Sundqvist www.surolle.se

 

”Att slöjda är en energisnål produktionsmetod i lokala material som ger användbara föremål till den som tillverkar dem. Till skillnad från dagens kommersiella värld finns det i slöjden en producent och en konsument i en och samma produkt. Det är ett genuint förhållningssätt sprunget ur ett samhälle baserat på självhushållning som de skandinaviska slöjdtraditionerna representerar. Generationers kunskaper som i vårt västerländska samhälle dött ut. Den kunskapen är återigen brännande aktuell i den intensiva miljödebatten om ett hållbart samhälle. Jag hoppas att den här filmen kan göra skillnad.”
Jögge Sundqvist

1 tanke kring ”Skeden, skålen och kniven

Kommentarer inaktiverade.