Utepizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att laga mat ute har blivit väldigt populärt på sistone, för många handlar det om att komma bort ifrån de vanliga frystorkade påsarna och laga mat från grunden.  Men för oss som gillar god mat och ibland vill äta något annat än mat från en påse men inte vill laga någon krånglig mat med massor av lustiga ingredienser.

På en tur jag var ute på blev jag sugen på pizza och jag är en sådan kille som gillar pizza, så mina tankar på att få till en pizza ute i vildmarken började. Jag hade dumt nog i sista stund bestämt mig för att skippa stekpannan och reflektorugnen. Väl ute i skogen så började tanken vandra hur jag skulle göra pizza och stekpannan och reflektorugnen var de 2 saker jag behövde för att göra en enkel pizza.

För det är rätt enkelt om man gillar att laga mat snabbt, Tortilla bröd är kalas som en grund då de tåls att packas och klarar sig i en ryggsäck länge. Som sås kan man använda vanlig ketchup, portionsförpackad gör det enkelt att ta med. Ost är nästa ingrediens som är ett måste och en hård ost klarar sig även den ett bra tag. Sen är det fritt fram vad man gillar. Man kan använda div. frystorkade ingredienser eller använda salamikorvar, lök eller varför inte lite makrill i tomatsås (då är tomatsåsen inkluderad).

Själva tillagningen är inte särskilt avancerad, med en stekpanna och en reflektor ugn och en eld så kan man luta sig tillbaka med en kall öl och vänta på att pizzan är klar vilket den är när osten smält .