Vinterliv och yxa

På vintern så är värme högsta prioritet, det enkla är att ha en riktigt bra sovsäck så man kan sova varmt även en kall natt. Men det finns andra möjligheter, genom att bygga en bivack och kombinera den med en stor eld så tar man vara på värmen på bästa sätt. Detta gör att man även under kalla nätter kan sova varmt och skönt. Att bygga en bivack och att även ordna den ved som behövs är ett tidsödande jobb som dock kan snabbas upp avsevärt genom att använda sig av en yxa.

En yxa underlättar utelivet på vintern mycket och personligen väljer jag gärna en större yxa och bär den extra vikten med lätthet då yxan representerar värme för mig. Yxan är dock ett av de verktyg som tar längst tid att lära sig att hantera och även det farligaste att använda.

Inför Vinterliv – Introduktion som vi kommer köra under vintern så har tanken på att ta med införa yxan mer i kursen. Så min fråga till dig som är intresserad av att gå kursen, skulle det vara intressant med en dag extra med grundläggande träning i yxhantering och med möjlighet att låna yxa och på så sätt ha möjlighet att använda yxa under resten av kursen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 tanke kring ”Vinterliv och yxa

  1. Lars

    Låter ju som en jätte bra idé! Säkert många saker man borde lära sig om hur man ska använda yxan på ett säkert och effektivt sätt! Hoppas man kanske har möjlighet att gå på kursen 🙂

Kommentarer inaktiverade.