Titta bakåt

Vi den här tiden är det många som börjar titta bakåt på året som passerat. För mig är detta ett år så jag vill titta 10 år tillbaka till 2005 då jag startade Nordic Bushcraft och dela med mig av den resan jag gjort. Eftersom det blir lite 10-årjubileum så kommer det komma ännu mer överraskningar framöver.

Februari 2005 så åkte jag och Gary som på den tiden drev Bearclaw Bushcraft i England till Gerd som var knivmakare i Norge för att få uppleva vinter och kyla under en vecka. För mig var det mycket som var nytt och nyfikenheten var stor och jag ville lära mig så mycket som möjligt. Vi hade ett basläger nedanför ett fjäll där vi under en veckas tid levde i skogen och vad jag minns levde på en diet av fläsk, pasta och Gerds smörgräddade bannocks. Det var en vecka med tester av olika bivacker och även ett försök att nyttja en överlevnadssovsäck av folie som mer eller mindre slutade med att man sov i en vattenpöl, och Gerd lärde mig att aldrig ta med en petflaska med varmvatten in i sovsäcken. En underbar vecka med många skratt och senare denna sommar skulle jag göra mina första stapplande steg som instruktör i Bushcraft.

 

Sittandes utanför en enkel liggrop

Sittandes utanför en enkel liggrop

1 tanke kring ”Titta bakåt

Kommentarer inaktiverade.