Kurser

Jag hör och jag glömmer.
Jag ser och jag kommer ihåg.
Jag gör och jag förstår.
”Konfucius

Det vi erbjuder är kurser i att leva i naturen, detta har många olika namn som bushcraft, enkelt/naturligt frilftsliv eller bara uteliv. För oss handlar det om att färdas i naturen, på naturens villkor. Att på ett enkelt sätt utan en massa moderna medel kunna leva i naturen. Att leva med elden och att använda den för att ge oss värme och att laga vår mat över den öppna elden. Att kunna vara torr, varm och mätt i alla väder och situationer. Helt enkelt göra naturen till ditt tillfälliga hem när du är på besök.

På dessa kurser får du lära dig att leva med naturen. Du får även lära dig att tillverka delar av din utrustning och även att leva på ett väldigt enkelt sätt ute i naturen. Hantverket har en stor roll i kurserna.

Under kurserna är vi alltid ute i naturen och mycket kunskap kommer även naturligt som elden som ska tändas och anpassas efter maten vi lagar, val av träslag till olika projekt. Vi försöker öven under kurserna ge dig en chans att prova på olika sätt att övernatta, detta ger dig mer upplevelser. Men som alltid, desto mer aktiv man är under kursen, desto mer får man ut av den.

Våra kurser hålls på vårt basläger som ligger c:a 3 mil väster om Jönköping. På kursen lever vi i skogen på ett naturnära och enkelt på vårt basläger som har lite extra lyx som gör vistelsen på kursen lite extra bekväm.

Vi innehar F-skattesedel

DSC_5098