Om

Nordic bushcraft anordnar kurser i Bushcraft, överlevnad och vildmarkskuskaper som ofta fallit i glömska.

Om Nordic Bushcraft
För 100 år sedan levde 80 % av Sveriges folk på landsbygden. Idag lever 80 % i städerna, detta har gjort att folk har tappat kontakten med naturen och den kunskap som en gång fanns. Nordic Bushcraft vill få folk att knyta tillbaka den kontakt med naturen som vi har tappat. Vi vill även att du ska få en chans att lära dig de gamla teknikerna som gjort att människan klarat sig innan dagens bekvämligheter som stormarknader, vatten genom kranen, ljus och värme genom 2 hål i väggen. Vi vill visa er hur man med enkla medel och kunskap kan leva bekvämt och tryggt i vår natur precis som våra förfäder har gjort.

johanOm mig
Nu har jag i nästan 10 år lärt människor från hela världen i både hur man kan överleva i vildmarken men även hur man leva i naturen.

Men det började en gång i tiden som en lek i skogen där jag fick känna på äkta frihet. Med åren sökte jag mer och mer utmaningar som gjorde att jag genomförde flertal överlevnadskurser och övningar. Jag har många erfarenheter från hur det kan vara när man saknar utrustning och är utan mat i extrema situationer, under årets alla årstider.

Men jag ville mer än bara överleva, jag ville leva. Detta gjorde att jag började söka mer information om naturfolken. De överlevde inte bara i naturen, de levde riktigt bra och kanske även bättre än vad vi ibland gör i våra moderna samhällen. Jag sökte efter en djupare kunskap som ledde till att jag fick söka ut i världen och lära mig många nya kunskaper.

Med den ökade kunskapen har jag blivit mer av en deltagare än en betraktare i naturen. Eftersom det inte fanns någonstans att lära sig denna kunskap i sverige beslutade jag 2006 att starta Nordic Bushcraft och lära ut hur man med enkla medel kan vistas och färdas i naturen, enkelt och mer naturnära och lära känna den natur vi idag har tappat kontakten med.

Sen jag startade Nordic Bushcraft har jag utbildat folk från stora delar av världen och även utbildat militärer och guidat terapigrupper i vildmarken. Jag har arbetat med internationella skolor som Pathfynder i Holland och Svenska WEISS (Wilderness Experience Survival School) som är Sveriges äldsta överlevnadsskola.

För att fler skall inse glädjen i detta sätt att bedriva friluftsliv så har jag även bloggat om det sen 2008 och 2013 började blogga med Outdrr.

 

Arbeta hos oss
Vi får många förfrågningar om att praktisera eller jobba hos oss. Dessvärre har jag sällan tillräckligt mycket att göra för att ta an en praktikant. När det gäller att jobba hos oss så rekryterar vi oftast folk från deltagare från våra kurser. Detta för att vi då har en chans att lära känna framtida instruktörer och får en chans att se att ni har den rätta inställningen för att jobba hos oss. För oss är den rätta inställningen och din personlighet viktigare än kunskapen, för kunskap har vi gott om och kan lära dig.