Kvällskurser

Vi samlas ute i skogen kring Jönköping och under genomför vi kurser med olika teman. Det blir små grupper och allting Corona anpassat med små grupper (max 6) och blir självklart utomhus och under 2-4 timmar kan vi fokusera på olika ämnen. Dessa minikurser kan självklart även bokas för din egen grupp eller bara för dig själv.

Dessa kurser sker i små grupper och ger möjlighet att ställa frågor och att få möjlighet att expandera dina kunskaper. Vi samlas vid naturområden i Jönköpingstrakten och målet är att alla platser ska vara lätt att ta sig till.

Kaffe och te kommer alltid finnas tillgängligt på alla tillfällen

Vill du anmäla dig eller har några frågor så skicka ett mail till johan@nordicbushcraft.com

Prel planering för kvällskurser 2021

Introduktion till elden och att tälja
28 April kl 18-21
Kostnad: 100:-
Grundläggande eldkunskap och vad man bör ha med sig för att lyckas göra upp en eld. Vi tittar på lite olika tekniker och sen gör vi en eld som ger den perfekta glöden för korvgrillning.
Täljteknik, grundläggande täljgrepp och säkerhet vid användande av kniv, vi använder oss av lite olika tekniker och skapar korvgrillarpinnar som även går bra att grilla annat med. Kvällen avslutas med korvgrillning och mys kring brasan.

Elden – Från nutid till stenålder
26 Maj 18-21
Kostnad 300:-
Följ med på en tidsresa i eldens tecken och lär dig hur man gjort upp från stenåldern fram till nutid. Elden har alltid varit lika viktig för överlevnaden som för att samlas kring. Detta gäller även idag i när vi är ute i naturen, nu får du chansen att lära dig mer om elden. Hur man gjorde förr och hur du kan använda den gamla kunskaper när du gör upp din eld idag.

Växtvandring
Juni (datum ej klart)